Print

Hovedstaden

>> Se Ballisagers hjemmeside

Du kan bedømme din anden aktør på fem parametre, og du kan supplere med skriftlige kommentarer.

Det er din egen subjektive vurdering, som kan være positiv eller negativ. Meningen er at videndele og dermed være en hjælp fra medlem til medlem.

MA anbefaler ikke den ene eller anden aktør, men vi rådgiver ud fra vores aktuelle viden, og vi kan gå ind i sager, hvor medlemmerne aktivt beder om vores hjælp, eller hvor vi kan se nytten af at gå i dialog med anden aktør. Vi kalder det medlemmets advokat.

»» MA’s undersøgelse af anden aktør (2011)
»» Se enkeltresultater på anden aktører (Syddanmark og Nordjylland ikke medtaget)


Din vurdering kan kun gemmes, hvis alle fem spørgsmål er udfyldt. Når du har udfyldt det sidste, gemmes automatisk og ny gennemsnitsvurdering vises. Du kan kun udfylde én gang.

MA forbeholder sig ret til at slette indlæg, der hænger navngivne personer ud.

VN:F [1.9.10_1130]
Hvor stort var dit udbytte af de individuelle samtaler hos din anden aktør?
Hvor godt et kendskab havde din anden aktør til det akademiske arbejdsmarked?
Hvor stor en hjælp var din anden aktør til sparring og vejledning om tilrettelæggelsen af din aktivering?
Hvor god var din anden aktør til at formidle virksomhedskontakter?
I hvor høj grad mener du, din anden aktør har bragt dig nærmere et ordinært job?
Samlet vurdering af denne anden aktør til dato: 2.0 / 5
(62 vurderinger)
18 kommentarer. MA opfordrer til god tone i alle kommentarer
 1. Nielsen siger:

  Har været til Anden Aktør-kursus hos Ballisager – en meget dårlig oplevelse: Uengagerede konsulenter, hvoraf de flestes evner er meget tvivlsomme.

  Sjuskede og utroværdige oplæg, råd og øvelser. Ballisager virker som en pengemaskine, og hvor de arbejdssøgende kommer på absolut sidstepladsen hvad angår Ballisagers fokus.

  Oplevede på egen hånd en Ballisager-konsulents sløsede omgang med personfølsomme oplysninger. Tilliden til Ballisager er helt væk.

 2. JS siger:

  København.
  Jeg har været meget glad for min virkelig dygtige konsulent, LD, i Ballisager. Hun har et andet fagligt udgangspunkt end mig. Og det var kun en styrke. Hun var altid velforberedt, aldrig dømmende, og generelt et behageligt menneske at være i rum med. Hendes analysekapacitet, hendes empati og hendes måde at vise sin respekt for mig som arbejdssøgende og idérig var en motivation i sig selv.

 3. MDT siger:

  Jeg har netop afsluttet mit forløb hos Ballisager og har været meget tilfreds.

  Jeg har været heldig at have en konsulent med samme uddannelsesmæssige baggrund som mig, og som også har arbejdet indenfor kunst, musik og kultur, og derfor har en forståelse for den branche. Det har været en stor hjælp for sådan en kombineret sanger/akademiker type som mig, som ikke altid passer ind i de kasser, der ellers er i ledighedssystemet.

  Deres effektive jobsøgningskursus gav mig også rigtig meget. Jeg fik et godt og kærligt skub til at komme igang med den uopfordrede jobansøgning. Noget, jeg af forskellige årsager havde meget svært ved at få hul på. Den upfordrede jobansøgning har givet mig mange gode kontakter og et par virksomhedspraktikker oven i hatten.

  Jeg var faktisk lidt skeptisk inden forløbet startede, delvist grundet kommentarerne her på siden, så det har været rigtig rart, at opleve denne skepsis blive gjort til skamme.
  Så jeg vil gerne give Ballisager en anbefaling med på vejen.

 4. Tina siger:

  Ballisager København (Vesterbro)
  Jeg har kun rosende ord om Ballisagers konsulenter. Jeg var selv “anbragt” der på 3. modul – som er langtidsledig. Jeg har tidligere været hos Hartsmann i kødbyen, hvilket jeg ikke kan anbefale. Min “ophold” hos Ballisager kan jeg til gengæld varmt anbefale. Min “personlige” konsulent, var utrolig inspirerende og grundig i sin vejledning af hvad de forventede af mig og hvad jeg kunne forvente af dem. Vi fik afstemt vores forventninger på første møde og på samme møde fik jeg stukket en jobannonce i hånden vedr. et barselsvikariat, som kun var slået op hos Ballisager, de formidlede mit CV videre, og jeg fik efterfølgende jobbet. Deres konsulenter, som står for både velkomstmøde, jobklub og kurset aktiv jobsøgning, var vanvittig inspirerende og underbyggede deres påstande om, hvorfor de sværger til uopfordrede ansøgninger, med tal fra undersøgelser. De fik sat alle der var åbne for det, i gang med at søge uopfordret. Det foregik både fælles aktiviteter og ved coaching af deltagere med specifikke problemer – eksempelvis problemer med at turde ringe uopfordret til virksomheder.

  Jeg kan kun rose de 4 konsulenter jeg havde med at gøre.

  Derudover vil jeg også sige, at da jeg var hos dem – 25. sep-23.okt. 14, var der sket visse ændringer – ifølge visse af de deltager, som jeg var på aktiv jobsøgningskursus – til det bedre.

  Endelig vil jeg sige, at de deltagere som ankom til velkomstmøde og kurserne, som mente at det var konsulenternes job at finde et job til dem, eller skaffede dem en kontakt, de var også negative fra start til slut. Det afhænger af en selv, om man få noget ud af kurserne.

  Mit bedste råd – efter lang ledighed (2½ år – er at man skal bruge A-kasser, jobcenter, anden aktør, som motivations og sparringspartner – ikke en enhed som skal give dig job. De har nogle lovkrav de skal følge, og selvfølgelig skal de leve af det de laver, og de får indtjening via de aktiveringer de får iværksat, men når det er sagt, så er det min klare opfattelse, at især Balligsager var interesseret i at hjælpe deres kunder til et arbejde – men de kan jo ikke trylle! Hvis du ikke selv kan finde et job, hvordan skal de så – de kontakter jo også nogle virksomheder uopfordret – så selvfølgelig er det også en egenindsats, der skal til og så er det HELD – det rette tidspunkt det rette sted.

  Jeg vil hermed ønske alle ledige held og lykke med jobjagten!

 5. Maria siger:

  Jeg kan absolut ikke anbefale Ballisager som gennem hele mit forløb var særdeles uprofessionelt – ganske enkelt spild af tid

 6. Mia Jo Otkjær siger:

  Jeg var virkelig glad for mit forløb hos Ballisager på Vesterbro. Og hver gang en ven skal vælge anden aktør, anbefaler jeg derfor dem.

  Hos Ballisager var de meget realistiske omkring arbejdsmarkedet lige nu og tog samtidig udgangspunkt i mig og mine kompetencer og sendte mig derfor ikke afsted på kurser eller forløb, jeg ikke havde brug for. Fx syntes min jobkonsulent, at mine ansøgninger var gode – derfor skulle jeg ikke til kurser i, hvordan man skriver det. Jeg havde selv stor indflydelse på, hvilke jobsøgningsaktiviteter, jeg skulle på.

  Og så var der stort fokus på at søge uopfordret og på at bruge sit netværk, hvilket jeg synes var rigtig godt.

  Jeg fik det skub, jeg havde brug for – uden at blive unødigt presset – og kom forholdsvis hurtigt i job.

 7. GAGP siger:

  Jeg kan genkende alle de negative kommentarer her. Jeg har også været på et forløb hos Ballisager og kan jeg konstatere at de ikke ved noget om hvad de vil sige at være ”akademiker” for nogen af dem er akademiker og de kender kun om den private sektor. Jeg har været udsat for upassende kommentarer om min alder, etnicitet, accent, etc. Jeg har en Ph. d og har undervist mange år i udlandet men har fået at vide at jeg ikke vil få arbejde her og jeg skal live med at gå i praktik til jeg få min pension. Jeg har også spillet tiden med deres motivationskursus, CV uendelig genskrivning, og alle mulig slags kursus som man kan læse på nettet. Hvordan kan de stå og sige at vi har brug for at stå tidligt op og vi skal skrive fejlfrit!
  Efter 2-3 måneder hvor jeg mødte en gang om måned, blev jeg tilkaldt til a 6-ugers forløb af en af konsulenterne (hun manglede sikkert deltager) mens min personlig konsulent udvidende at forløbet, tilkaldt mig til et møde for at fortale mig at jeg skulle i praktik næste mandag ellers vil jeg miste mine dagpenge. To modstridende aktiviteter der beviser at de har ikke kontrol over tingene.
  Endnu værre var hos Job Viften, Gladsaxe hvor efter jeg fortalte en af sagsbehandlerne at jeg var lige kommet tilbage til DK (jeg er dansk statsborger hvor eller skulle jeg tage hen?) spurte mig hvad jeg havde lavet, hvis der ikke var et forsøgssystem i Danmark, hvornår oprindeligt jeg kom til DK og hvorfor (jeg kom til DK 30 år siden). Jeg kan ikke huske præcis rækkefølgen for jeg blevet lamslået ved hendes spørgsmål og tone men hun fortalte mig også at jeg skulle finde ud af hvordan jeg kunne forsøge mig selv og jeg var måske nødt til at lave noget jeg ikke kunne lide,” lige som alle os andre.”

  Jeg tror at alle de instanser som behandler arbejdsløse er in industri hvis mål er at have dem selv beskæftige, men de ved at, fra de ca. 200.000 arbejdsløse, kun ca. 10 % vil komme på arbejdsmarked. Ikke fordi deres CV er ikke ordligt skrevet, mangler motivation, eller sover længe om morgen, men fordi der ikke er arbejde for alle.

 8. Kvindelig akademiker siger:

  Til det første møde med min konsulent hos Ballisager sagde han, at jeg skulle aktiveres i noget der var fagligt relevant.
  Han sagde derefter: “Du skal ikke være bange for, at jeg sender dig ned at strippe på Istedgade eller sådan noget” efterfulgt af et stort grin.
  Jeg syntes det var meget upassende, at han sagde sådan.

 9. SB siger:

  Det gik godt i starten. Jeg skulle i aktiveres i praktik og konsulenten sagde mange gange, at det var vigtigt, at jeg fik noget fagligt ud af det. Jeg startede i en rigtig god praktik, og jeg var meget glad.

  En måned senere blev konsulenten pludselig meget fokuseret på, at jeg skulle i løntilskud i folkeskolen.
  Konsulenten mente det ville være meget relevant for mig. Det mente jeg ikke, da jeg ikke har ambitioner om at undervise i folkeskolen.
  Hvis jeg vil undervise kommer det til at foregå på universitetet eller på et gymnasium. Ingen af dem jeg kender, der underviser på det niveau, er nogensinde blevet afkrævet at have undervisningserfaring fra folkeskolen. Det fortalte jeg konsulenten, der dog blev ved at insistere.

  Det virkede ærligt talt som om konsulenten havde fået en besked ovenfra om, at Ballisager i København død og pine skulle skaffe folk til løntilskudsjobs i folkeskolen.

  Der er mange ledige lærere for tiden, så hvorfor jeg, der ikke er uddannet folkeskolelærer, skal i løntilskud i en folkeskole, kan jeg ikke se logikken i.

  Fra lærere jeg kender samt informationer fra Dansk Lærerforening ved jeg, at folk i løntilskud i folkeskolen i følge loven ikke må varetage undervisning alene. De må sidde med i klassen, når en lærer underviser og være medhjælper . Hvis der opstår en nødsituation må de godt undervise i en vikartime her og der. Et løntilskudsjob i folkeskolen rummer derfor ikke reel undervisningserfaring.

  Jeg ringede til MA, der fortalte mig, at der ikke er noget at gøre. Hvis Ballisager vurderer, at det vil være “godt” for mig at komme i løntilskud i folkeskolen, så har jeg værsgo, at gøre som der bliver sagt. Faglighed er åbenbart ikke en faktor i beskæftigelsessystemet.

  Jeg er meget skuffet over, at Ballisager prøver at presse mig og andre ind i offentligt løntilskud udenfor vores fagområde. Hvorfor de gør det kan kun Ballisager og Københavns Kommune svare på.

 10. anonyma siger:

  Jeg var egentlig ok tilfreds med gruppemødet. Men da jeg så skulle til samtale hos min konsulent, gik det helt galt.
  Aldrig har jeg oplevet noget så ubehageligt. Han kommenterede mine øreringe, mit udseende, og mit toiletbesøg og gennemgik herefter sit eget CV som eksemplet på det perfekte CV. “Husk et billede af dig selv, hvor du smiler med åben mund”.
  Ahmen jøsses. Jeg er chokeret.

 11. Sacha siger:

  Hej,

  Jeg og en medstuderende fra Roskilde Universitet er gang med at undersøge løntilskudsordningen i København. Vi har særlig fokus på anden aktører og Københavns Kommunes brug af disse. Vi vil derfor meget gerne i kontakt med personer, som har været i et aktiveringsforløb hos en anden aktør, men som ikke haft en tilfredsstillende oplevelse. Det er dog vigtigt, at du er fra Københavns Kommune.

  Min mail er: sacha@ruc.dk

  Håber meget at høre fra en eller flere personer.

 12. Anonym siger:

  Min jobkonsulent kom med kommentarer som “jeg er her for at gøre livet rigtig surt for dig” hvorefter personen flækkede af grin… joken er knap så sjov når man sidder på den anden side af bordet. Derudover var personen ikke til meget hjælp. Det ikke virkede som om konsulenten kendte noget synderligt til det akademiske arbejdsmarked og med den ‘vejledning’ og de forslag personen kom med følte jeg flere gange at jeg var med i optagelser til A-klassen.

 13. Anonyma siger:

  De konsulenter jeg mødte hos Ballisager i København var søde, rare, entusiastiske, menneskelige, inkompetente og uprofessionelle.

  Om jobsøgningskurset er intet usædvanligt at bemærke, udover at det måske var en kende unødvendigt, at bruge lang tid på at forklare en klasse kun med akademikere, at en tekst skulle opbygges som en fisk, at stavefejl bør undgås samt at det er godt at have en slags overskrift.

  Da jeg senere havde fandt en løntilskudsstilling, sagde konsulenten, at papirarbejdet var en formsag, som hun nok skulle tage sig af. Super! Efter 3 uger hvor jeg ikke havde hørt noget nyt, fandt jeg ud af, at min sag var forsvundet/glemt. Da jeg gjorde opmærksom på dette, blev tonen i mails og telefonopkald pludselig decideret ubehagelig og det blev antydet, at det hele var min skyld. Sagen løste sig først, da min arbejdsgiver ringede og mailede flere gange, for at afkræve Ballisager en forklaring på den manglende behandling af min sag (-Så ved man, at man har fundet en god arbejdsgiver). Det rigtig sjove var dog, at på det tidspunkt, hvor jeg endelig kunne påbegynde min løntilskud, havde Ballisager samtidig suttet kursuspenge for fire ekstra, unødige uger som følge af deres egen nøl. Smart. Godt at reglerne er blevet lavet om siden dengang.

 14. Stadig ledig siger:

  Ders kurser var ubrugelige. Så hurtigt kan det vist siges.
  Konsulenten havde ingen ide om akademikeres ansættelsesvilkår og -muligheder, og da jeg efter 6 uger skulle afslutte kurset fik jeg en pæn besked om, at jeg højst sandsynligt kunne sendes ud i en børnehave som medhjælper.

  Det lykkedes mig heldigvis at finde et løntilskudsjob til sidst, men grundet tekniske problemer var jeg faldet ud af systemet og derfor ikke tilmeldt hos Ballisager mere, men alligevel udfyldte de gladeligt en jobplan for mig, sådan så de kunne score aktiveringsgevinsten. Med det efterfølgende resultat, at jeg blev truet med at få frataget mine dagpenge, fordi jeg intet lavede (jobplanen var blevet syltet hos Ballisager). Dette endte med en officiel klage, hvor jeg fik medhold.

  Ballisager kan med andre ord IKKE anbefales til nogen som helst!

 15. Ane siger:

  Jeg søgte arbejde indenfor interesseorganisationer og det område havde de ingen kendskab til, overhovedet. Det virker til at de har meget godt styr på ‘rigtige’ virksomheder, men jeg oplevede ikke at deres råd havde noget med mig og min situation at gøre.

  Tilgengæld var det en forholdsvis uskadelig oplevelse, og jeg kunne få tingene som jeg gerne ville. Det kræver at man ved hvad man vil – og kender reglerne. Så er det fint nok.

  De var desuden meget flinke til at give en plads til at være selvkørende. Men hvis du har brug for konkrete ideer og værktøjer – brug kurserne i din a-kasse, de er langt bedre til at tilpasse sig dine behov.

 16. arbejdsløs siger:

  Hos Ballisager prøver de i starten at få en videre med nogle værktæjer der sikkert virker for nogle. Hvis det ikke virker bliver man sat til at sidde i et lokale og glo ud i luften 6 timer hver dag, der arbejdes altså umideltbart efter teorien om at man kan kede ledige i job. Derudover gør de meget for at presse en i løntilskud bl.a. ved at søge totalt urelevante løntilskudsstillinger på de lediges vegne.

 17. Konsulenten siger:

  Det var især Ballisagers store fokus på uopfordret at opsøge de virksomheder man gerne ville arbejde i, som gav mig et “skub”. Jeg havde selv tænkt/overvejet den metode et stykke tid og hos Ballisager fik jeg ekstra motivation til at gå igang med det. Og det virkede! Jeg været ansat som konsulent i over et år nu – ved uopfordret at ringe til direktøren.

 18. Susanne Nielsen siger:

  Rigtig godt. Havde en konsulent som havde stor erfaring fra rekrutteringsbranchen og kunne hjælpe mig med min ansøgning og cv og især også øve jobsamtale.

HAR DU LYST TIL AT VIDENDELE? MA opfordrer til god tone i alle kommentarer

Skriv gerne bynavn i kommentarfeltet på den anden aktør, du ønsker at vurdere.
Har du været på jobsøgningskursus hos anden aktør, kan du også kommentere det her.