Print

Midtjylland

>> Se Ballisagers hjemmeside

Du kan bedømme din anden aktør på fem parametre, og du kan supplere med skriftlige kommentarer.

Det er din egen subjektive vurdering, som kan være positiv eller negativ. Meningen er at videndele og dermed være en hjælp fra medlem til medlem.

MA anbefaler ikke den ene eller anden aktør, men vi rådgiver ud fra vores aktuelle viden, og vi kan gå ind i sager, hvor medlemmerne aktivt beder om vores hjælp, eller hvor vi kan se nytten af at gå i dialog med anden aktør. Vi kalder det medlemmets advokat.

»» MA’s undersøgelse af anden aktør (2011)
»» Se enkeltresultater på anden aktører (Syddanmark og Nordjylland ikke medtaget)


Din vurdering kan kun gemmes, hvis alle fem spørgsmål er udfyldt. Når du har udfyldt det sidste, gemmes automatisk og ny gennemsnitsvurdering vises. Du kan kun udfylde én gang.

MA forbeholder sig ret til at slette indlæg, der hænger navngivne personer ud.

VN:F [1.9.10_1130]
Hvor stort var dit udbytte af de individuelle samtaler hos din anden aktør?
Hvor godt et kendskab havde din anden aktør til det akademiske arbejdsmarked?
Hvor stor en hjælp var din anden aktør til sparring og vejledning om tilrettelæggelsen af din aktivering?
Hvor god var din anden aktør til at formidle virksomhedskontakter?
I hvor høj grad mener du, din anden aktør har bragt dig nærmere et ordinært job?
Samlet vurdering af denne anden aktør til dato: 2.3 / 5
(31 vurderinger)
3 kommentarer. MA opfordrer til god tone i alle kommentarer
 1. Nielsen siger:

  Har været til Anden Aktør-kursus hos Ballisager – en meget dårlig oplevelse: Uengagerede konsulenter, hvoraf de flestes evner er meget tvivlsomme.

  Sjuskede og utroværdige oplæg, råd og øvelser. Ballisager virker som en pengemaskine, og hvor de arbejdssøgende kommer på absolut sidstepladsen hvad angår Ballisagers fokus.

  Oplevede på egen egen hånd en Ballisager-konsulent sløsede omgang med personfølsomme oplysninger. Tilliden til Ballisager er helt væk.

 2. Esben Eickhardt siger:

  Jeg ved ikke om, jeg har været til samme “kursus” som Jens Nørgaard, men jeg kan kun understøtte hans billede af Ballisager. Det virkede som om at kurserne var udarbejdet over en weekend ved hjælp af Googles søgefunktion og referater fra selvhjælpsbøger. Her nogle eksempler:

  1. Kurset “Cut the crap”:
  Dette kursus foregik på følgende måde: Konsulentet trådte ind i lokalet og sagde, “Cut the crap og skriv din ansøgning ned til 12 linjer”. To timer senere kom han ind og sagde: “Byt papir med sidemakkeren og se om det ikke er blevet meget bedre”. (Så kunne resten af dagen ellers gå med individuel jobsøgning i et støjende miljø).

  2. Oplæg “7 gode vane”:
  Et referat af en selvhjælpsbog – fascinerende!

  3. Telefon-workshop:
  Konsulenten fortalte ihærdigt i 15 minutter om, hvor vigtigt det var at ringe til virksomhederne, og at man kunne lave et skema over hvad man skulle gøre hvis virksomheden sagde “ja!” eller “nej!”. De næste fire timer kunne så bruges på at 30 mennesker ringede løs med denne nye og fantastisk brugbare viden. (Prøv at være 30 mennesker der skal ringe på samme tid! Det tager ikke just en halv dag at ringe til de få virksomheder, man kan have researchet af gangen!)

  4. Oplæg om “CV”:
  Her lærte vi, at man skulle skrive det mest relevante først, og at det var en god ide f.eks. at have en kokkehue på på sit billede, hvis man søgte job som kok – det havde jeg aldrig tænkt (vi er mange akademikere, der gerne vil være kokke). Endnu engang var det et referat af en af de første websider Google finder når du skriver “CV” i søgefeltet, endda de samme ansøgninger, “pudsigt!”.

  5. Gennemgang af “jobsamtalen”
  Vi fik at vide, at det var vigtigt at give et godt håndtryk, at holde øjenkontakt og at smile – og derefter fik vi et referat af “Jobsamtalens 27 dræberspørgsmål”, som var snuppet direkte fra kommunikationsforum.dk.

  De snakkede også konstant om deres KÆMPE netværk af flere HUNDREDE af virksomheder, som de kunne bruge til at finde jobs til os. Alligevel blev ikke så meget som EN af virksomhederne nævnt ved navn! Desuden havde dette forløb ingen akademisk fokus overhovedet, hvilket nok var forventeligt, da de ansatte havde titler som “entreprenør”, “selvstændig” og “konsulent”.

  Jeg vil dog godt understrege, at hvis de fire ugers materiale var blevet afholdt på et “dags-seminar” havde det været ganske brugbart – men at være indlagt til et fire ugers forløb, var den rene spild af tid! Jeg er sikker på at sådan en omgang er MEGET dyr for staten, og jeg tænker at de i stedet kunne afholde et enkelt dags-kursus, og så bruge resten af pengene på at lade os tage relevante kurser i f.eks. “Projektledelse” eller “GMP”, der blandt andet er meget efterspurgt indenfor mit felt – med det ville være måske være for brugbart til at man vil bevilling os det i stedet?

  Jeg vil dog til sidst give folkede bag Ballisager, TalentMatch og andre “jobsøgningskurser” en kæmpe kado! De forstår at udnytte et “emerging market” hvor, der åbenbart ikke er nogle krav til kvalitet, men hvor der er store penge at hente!

 3. Jens Nørgaard siger:

  Jo, det var da meget godt, at opleve den historiske og fornedrende følelse ved at være tvangsindlagt til at agere publikum for en politisk satire over de værste konsulent-klicheer. ‘Husk nu at skrive datoen korrekt på ansøgningen’. ‘Det er nogle gange en god idé med et billede, nogle gange ikke’.

  Og så sad man ellers der, og hørte konsulenten laaangsomt læse op, af det til de seks uger sammensatte kursusprogram. Tiden skulle jo gå…. Alle programpunkterne blev læst op. Samlet set var der vel 4-6 stykker, men de fleste gentog sig 2-3 gange i programmet.

  Det værste var nu foredraget med en anden konsulent. Hans kompetence var, at han havde læst Lars Larsens selvbiografi, 7 gode vaner og var certificeret coach fra et online-institut. Han skulle fortælle om at sætte mål og ‘nu skal det jo ikke være sjovt alt sammen. Jo det skal det! Nej det skal det ikke’.

  Nå, men adspurgt om forskellen på strategiske og operationelle mål, vævede han sig ud i en gang meningsløst hø – med reference til dyne-Larsen. Om han kunne nævne et eksempel fra sit eget arbejdsliv? Nej, men han havde da engang sat sin lejlighed i stand, og det var ikke gået så godt, men så havde han besluttet sig for at blive færdig, og så var han blevet det efter et par måneder.

  Det var da flot! (bortset fra, at vi skulle slæbes gennem detaljer om, hvordan lejligheden så ud før, under og efter processen. Iøvrigt havde han udnyttet en dagpengeperiode til på denne måde at arbejde sort for sig selv)

  Kort sagt: ubrueligt, ligegyldigt og fornedrende. Man følte sig stedse presset ud i job med løntilskud hos virksomheder og institutioner, der notorisk er kendt for at udnytte aktiveringssystemet og ikke ansætter nogen, for de får jo bare en ny praktikant. Det meddelte jeg så Ballisager og Jobcentret, og det var de udmærket klar over, men de ville lige se tiden an………..

  Men kaffen var gratis….

HAR DU LYST TIL AT VIDENDELE? MA opfordrer til god tone i alle kommentarer

Skriv gerne bynavn i kommentarfeltet på den anden aktør, du ønsker at vurdere.
Har du været på jobsøgningskursus hos anden aktør, kan du også kommentere det her.